Contenuto principale

Messaggio di avviso

Questo sito fa uso di cookie (tecnici e analitici ad essi assimilabili) per migliorare l'esperienza di navigazione degli utenti e per raccogliere informazioni sull'utilizzo del sito stesso. Oltre ai precedenti il presente sito contiene componenti di terze parti (Google maps, Facebook, Issuu, Twitter, Youtube) che utilizzano cookie di profilazione a fini pubblicitari per i quali è necessario prestare il consenso. Può conoscere i dettagli cliccando sul pulsante "Cookie Policy". Proseguendo nella navigazione nel sito si accetta l'uso di tutti i cookie di terze parti precedentemente elencati.

{mosimage}

"Itali-Shqiperi: nje histori e gjate 3000 vite" eshte tema e nje takimi qe do te mbahet te shtunen 12 maj ne oren 9,30 prane Keshtjelles Alfonsino ne Brindizi. Eventi, i organizuar nga Provinca e Brindizit me rastin e edicionit te peste te Sallonit Detar te Salentos, do te mbahet ne kuadrin e projektit TURSEADR i financuar nga Inisiativa Komunitare Interreg IIIA Itali - Shqiperi.
Vijon programi:
- Drejton:
Lorenzo Cirasino (Keshilltar per Politikat Komunitare - Provinca e Brindizit)

- Pershendetje te autoriteteve:
Michele Errico (President i Provinces se Brindizit)
Bujar Leskaj (Minister i Turizmit te Republikes se Shqiperise)
Giovanni Brigante (President i Dhomes se Tregetise se Brindizit)
Donato De Carolis (Keshilltar i Aktiviteteve Produktive i Provinces se Brindizit)

Relacione:
PASURIA KULTURORE SHQIPETARE
Edlira Caushi (Pergjegjese e Departamentit te restaurimit, Instituti i monumenteve te kultures - Tirane)

ANIJA E ENEAS. MITI DHE TURIZMI MIDIS PULJES DHE SHQIPERISE
Prof. Francesco D’Andria (Drejtor i Shkolles se specializimit ne Arkeologji - Universiteti i Salentos)

PROJEKTI RRUGET BLU – PIC INTERREG IIIA ITALI-SHQIPERI
Stefano Gaudiuso (Drejtor per Politikat Komunitare Provinca e Barit)
Paolo D’Ambrosio (Drejtor i Rizerves Detare te Porto Cesareo)

BREGU SHQIPTAR DHE STRUKTURAT TURISTIKE
Prezantim me video: Aida Hoxha (Eksperte e sektorit te turizmit)

ore 13
Shijim i pjatave tipike shqiptare nen kujdesin e Shoqates se Hoteleve te Tiranes.
Ne prezantimin e eventit, Michele Errico, Kryetar i Provinces se Brindizit, shkruan qe takimi “Itali-Shqiperi: nje histori e gjate 3000 vite” do te deshmoje vullnetin per takim te kulturave dhe ekonomive te dy popujve ngjarjet historike te se cilave shume here jane nderthurur: nje lexim i se kaluares ne pamjen e nje te ardhme brenda shtepise se perbashket te Bashkimit Evropian.

Ismail Kadare, shkrimtari me i njohur shqiptar, thekson se “nga te gjithe popujt e Ballkanit qe duan te bejne pjese ne BE, Shqiptaret jane ato me te bindurit”
Vendi i Shqiperise eshte sigurisht ne Evrope, brenda mozaikut evropian per te ndare vlerat e demokracise, tolerances, lirise, dhe rispektit te mjedisit.

Nje Komb gjithmone me afer Puljes, e cila ka ditur te tregoje solidaritetin e popullit te shqiponjave me te cilin sot ndan nje rruge te rritjes ekonomike dhe kulturore.

Perkth. Iris Frasheri